top of page

AFVALLEN? VERBETER JE SLAAPHYGIËNE!

“Je slaaphygiëne is je slaapgewoonten en omstandigheden voordat je gaat slapen en tijdens je slaap.” *

6 FEITEN HOE EEN SLECHTE SLAAPHYGIËNE (WAARONDER TE WEINIG SLAAP), EEN NEGATIEVE IMPACT HEBBEN OP JE ÉN OP JE LICHAAMSGEWICHT: ♥ Te weinig slaap versneld het verouderingsproces ♥ Te weinig slaap verstoort je stofwisseling, wat ervoor kan zorgen dat je aankomt ♥ Te weinig slaap zorgt ervoor dat je overdag te moe bent om voldoende te bewegen en te sporten ♥ Als je onvoldoende slaap hebt gehad maakt je lichaam het hormoon ghreline aan waardoor je brein aldoor denkt dat het tijd is om te eten. Het hormoon leptine daalt als je te weinig slaap hebt gehad. Dit hormoon zorgt er normaal (als het voldoende aanwezig is) dat je hersenen het seintje krijgen dat je genoeg hebt gegeten. ♥ Het kijken op je telefoon (= blauw licht) voor je slapen gaat, heeft een negatief effect op je slaapkwaliteit. Blauw licht verstoort de aanmaak van je slaaphormoon melatonine. ♥ ‘S avonds koffie drinken werkt negatief op je slaapkwaliteit. Ja, ookal val je direct in slaap na je bakkie koffie.

Iedereen heeft baat bij een gezond slaapritueel!

5 MANIEREN OM JE SLAAPHYGIËNE TE VERBETEREN: ♥ Zorg voor een gezond slaapritme. Dit kan voor iedereen een beetje anders zijn. De ene heeft meer slaap nodig dan de ander. Ga opzoek naar jouw natuurlijke slaapritme. En houdt je zoveel mogelijk aan deze vaste tijden. ♥ Zorg dat je kamer koel is. ♥ Zorg dat je een goed matras en kussen hebt voor de juiste lichaams-, hoofd- en nekondersteuning. ♥ Sport voldoende. Onderzoek wijst uit dat met name sporten in de ochtend je slaap gedurende de nacht verbetert. Dit werkt ook al met een lichte ochtend-exercise. ♥ Op je smart phone kun je de night shift instellen deze haalt het blauwe licht uit je telefoonscherm. Heb je deze functie niet dan kun je hiervoor een blue light filter appje downloaden. Of ’s avonds niet meer op je telefoon kijken, dat kan natuurlijk ook :-)

*bron: slaapinfo.nl

👉🏼Ga naar de bijbehorende HOME PRACTICE. 👉🏼Ga voor meer INSIGHTS naar NEWS BLOG.

Wil je voortaan de Slim & Shape Yoga INSIGHT in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op de Weekly Member Update onderaan de website of via de pop-up.

UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page