top of page

INTUÏTIEF ETEN, HOE WERKT DAT? - Volg jij voldoende je intuïtie?

Alleen eten wanneer je trek hebt. Eten waar je zin in hebt. Zoveel eten als goed voelt. Zonder te zwaar te worden. Klinkt als muziek in de oren.

YOUR BODY KNOWS BEST Het kan allemaal als je goed weet te luisteren en te handelen naar de signalen die je lichaam je geeft. Kijk bijvoorbeeld naar baby's en veel kinderen. Zij geven heel duidelijk aan wanneer ze wel en niet willen eten en drinken. Maar jouw lichaam weet ook precies wanneer het iets nodig heeft!

WAAR HET MISGAAT Intuïtief eten noemen we het. Maar let op intuïtief eten is NIET emotie-eten. En dit is waar het bij de meesten misgaat.

EMOTIES Kun je je emoties er gewoon laten zijn? Zonder er een actie aan te koppelen. Je verdriet, boosheid, eenzaamheid, gefrustreerdheid etc. te omarmen. Er naar te kijken. Het te voelen. En verder niets. Want ja, deze gevoelens gaan vanzelf weer weg. Hoef je helemaal geen hap meer voor te eten!

EMOTIES VS. INTUÏTIE We zullen eerst weer goed in contact met onszelf moeten komen en de behoeften die voortkomt uit onze emoties moeten kunnen scheiden van de werkelijke voedingsbehoeften die we hebben.

Als je dat kunt, en je begeeft op het pad van intuïtief eten dan is het onvermijdelijk dat je de positieve effecten van intuïtief eten gaat ervaren.

6 POSITIEVE EFFECTEN VAN INTUÏTIEF ETEN ♥ Je komt op een natuurlijk en gezond gewicht. ♥ Uit onderzoek is gebleken dat intuïtief eten zorgt voor gezondere voedingskeuzes. ♥ Je heb een gezonde relatie met voeding. Voedselobsessies verdwijnen. Je mag tenslotte precies eten en drinken waar je behoefte aan hebt, wanneer en hoeveel. ♥ Je hoeft niet meer te diëten. ♥ Je stopt precies op het juiste moment met eten en drinken. ♥ Als je intuïtief eet en in-tune bent met jezelf, dan voel je dat je vooral gezond wil eten. Gezond eten zorgt er weer voor dat je je lekkerder in je vel voelt, precies wat je lichaam wil!

HOE WERKT HET? Wil je intuïtief gaan eten en drinken dan is het uiterst belangrijk dat je allereerst leert in goed contact te komen met jezelf. Dat je al je emotieschommelingen er laat zijn zonder er een actie aan te willen koppelen. In dit geval: dat je je emotie niet wil 'wegeten of wegdrinken'.

TIP: ga naar yogales, doe aan mindfulness en mediteer. Al deze dingen helpen je om beter met jezelf in contact te komen. En een harmonieuse koppeling tussen je hoofd (het denken) en je lichaam (het voelen) te ontwikkelen. Die koppeling is er natuurlijk al lang, maar we hebben veelal geleerd te ontkoppelen door de jaren heen. Zoals verplicht op vaste tijden eten. Eten wat de pot schaft. In gezelschap die paar wijntjes/biertjes drinken die er zo bij horen. Ook wanneer je er eigenlijk niet echt behoefte aan hebt!

LET OP! Intuïtief eten werkt niet voor iedereen direct even goed. Heb je jezelf zo afgeleerd om je intuitie te volgen wat betreft voeding, dan kan het zijn dat jouw (voedings)grenzen nu nog ver te zoeken zijn. Met veel geduld, bewustwording, aandacht, meditatie en yoga, ga ook jij deze grenzen weer terugvinden!

Wordt vervolgd.

Ga voor meer INSIGHTS naar HOME PRACTICE op de NEWS BLOG.

Wil je voortaan de Slim & Shape Yoga INSIGHT in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op de Weekly Member Update onderaan deze site of via de pop-up in je scherm.

Slim & Shape Yoga - INSIGHT

UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page