top of page

INTUÏTIEF ETEN-OEFENING

De aankomende dagen neem ik de tijd om eerst te VOELEN voordat ik iets ga eten of drinken.

TUNING-IN Ik ga zitten. Ik leg 1 hand op mijn buik, de andere op mijn borst. Zo maak ik heel bewust contact met mijn lichaam en met mijn gevoel. Vervolgens geef ik mezelf tenminste 3 diepe buikademhalingen.

BELANGRIJKE VRAGEN Ik sluit vervolgens mijn ogen (optioneel) en stel mezelf de volgende vragen: ♥ Heb ik nu écht behoefte aan eten en/of drinken? Of is er iets anders aan de hand? Misschien ben ik gefrustreerd, verdrietig, boos, eenzaam, opgewonden etc. Als dit zo is, dan is eten niet de oplossing. ♥ Als ik echt behoefte heb aan eten/drinken, stel ik mezelf de vraag: heb ik dorst of heb ik trek? ♥ Wat wil ik eten/drinken. Waar heb ik nu werkelijk behoefte aan?

Heb je antwoord van je 'inner voice' gekregen? Dan weet je wat je te doen staat!

BLIJVEN OEFENEN Voor de een is deze oefening makkelijker dan voor de ander. Misschien voel je helemaal niets. En krijg je helemaal geen signalen door van je lichaam waar je werkelijk behoefte aan hebt. Of merk je juist dat het nog veel te 'riskant' voelt om je gevoel te volgen, omdat je gevoel heel sterk blijft zeggen: ik lust nu 2 pizza's, 1 liter cola en als toetje 3 brownies.

Dit alles kan bij jouw proces horen. Na een tijdje ben je in-tune met jezelf en kun je net als toen je een baby was, volledig vertrouwen op je eet- en drink-intuitie.

Ga voor meer HOME PRACTICES naar 'HOME PRACTICES' in de NEWS BLOG.

Wil je voortaan de Slim & Shape Yoga HOME PRACTICE in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op de Weekly Member Update onderaan deze site of via de pop-up in je scherm.

Slim & Shape Yoga - HOME PRACTICE

UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page