KAN IK SLIM & SHAPE YOGA DOEN ALS IK ZWANGER PROBEER TE WORDEN OF ZWANGER BEN?

Als je zwanger wilt worden of zwanger bent is het nog belangrijker goed voor jezelf te zorgen: body en mind. En dat is natuurlijk precies wat Slim & Shape Yoga ook voor je doet. In principe kan je als je zwanger wilt worden gewoon de Slim & Shape Yoga lessen volgen. We raden wel aan om bij de buikmassage in plaats van met je buik over de bal te rollen, op je rug te gaan liggen. Je kunt dan een lichte buikmassage uitvoeren door de bal met je handen over je buik te rollen. 


ZWANGER
Ben je zwanger of heb je het vermoeden dat je zwanger bent, dan worden diepe achteroverbuigingen en detox afgeraden. Dus ook de vuurademhalingsoefening (kapalbhati) kan je beter niet doen. Betekent dat dan dat je niet meer de Slim & Shape lessen kunt volgen? Nee hoor! Je kunt ze nog steeds volgen, alleen moeten ze wel iets worden aangepast. Het is dus belangrijk dat je jouw Slim & Shape docent op de hoogte brengt. Al onze docenten kunnen je veilige en geschikte opties aanbieden.


ALTERNATIEVEN
Voor de achteroverbuigingen geldt minder ver en korter aanhouden en geen houdingen op de buik uitoefenen. Maar de brug (setu bandhasana) is veilig en ook erg goed voor zwangeren. In plaats van de twists kunnen we open twist of flankopeners aanbieden. In plaats van de vuurademhalingsoefening kun je de wisselende neusademhaling doen. Deze is ook zeer geschikt om aan het begin van de bevalling te doen om rustig en gefocust te worden.


BELANGRIJK! 
Als je zwanger bent is het heel belangrijk om te blijven bewegen. Het doen van yoga is bij uitstek een goede manier om in beweging te blijven.


STRESSHORMOON CORTISOL 
Het stresshormoon cortisol versterkt het slapper worden van de banden in het bekkengebied. Dus alleen daarom is het al goed om je stress-level te verlagen. Hieraan kan Slim & Shape Yoga een positieve bijdrage leveren. Dus als je het leuk vindt en profijt ervaart van de lessen is er zeker goed om door te gaan met het volgen van de lessen als je zwanger bent!


Loes Chris Mackenzie - Slim & Shape Yoga docent


Illustratie setu bandhasana: stylecraze.com/articles/setu-bandh-bridge-pose
 

 

 

 

Please reload

UITGELICHTE BERICHTEN

Slim & In Shape na de feestdagen

January 13, 2018

1/10
Please reload

RECENTE BERICHTEN

December 17, 2017

December 10, 2017

December 3, 2017

November 28, 2017

November 26, 2017

November 19, 2017

November 12, 2017

November 6, 2017

Please reload

ARCHIEF
Please reload

VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
OUR COMPANY
FOLLOW US

Slim & Shape Yoga® is part of Kamasc Yoga

KvK 64199894

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2017 Slim & Shape Yoga. All Rights Reserved.

This site is not a part of the Facebook website or Facebook Inc. Additionally, This site is NOT endorsed by Facebook in any way. FACEBOOK is a trademark of FACEBOOK, Inc.