top of page

8 STEPS
SLIM & SHAPE YOGA WORKOUT©

De Slim & Shape Yoga WORKOUT© bevat doelgerichte yoga-asana’s, ademhalingsoefeningen en balmassagetechnieken om je lichaam in shape te brengen en te houden.

Bovendien zorgt deze vorm van yoga voor een energiek lichaam en een rustige geest. Tijdens een Slim & Shape Yoga WORKOUT
© doorloop je altijd 8 essentiële stappen. Een reguliere workout duurt 1 uur.

Stap 1

ADEMHALING

Een specifieke ademhalingstechniek vormt de belangrijkste basis van je Slim & Shape Yoga-workout. 
Je beoefent deze ademhalingstechniek om het oxidatieproces (van de vetcellen) optimaal op gang te brengen en je geest en zenuwstelsel te laten ontspannen en ready te maken voor stap 2 t/m 8.
 

Stap 2

SLOW FLOW

De ademhalingstechniek die je tijdens stap 1 hebt geoefend ga je nu koppelen aan de Slim & Shape Yoga slow flow. Deze speciale flow bevat altijd een selectie van specifieke bewegingen en houdingen die het afval- en shapingsproces versnellen en ondersteunen.
 

Stap 3
 

ACHTEROVERBUIGINGEN

Deze zijn intensief en zeer effectief. Tijdens de workout bouw je de zogenoemde backbends langzaam op. Omdat we de achteroverbuigingen koppelen aan de specifieke ademhalingstechniek zijn ze dubbel zo effectief! De Slim & Shape Yoga docent begeleidt hierbij jouw ademhaling.

INSTRUCTIEFILMPJE
 

Stap 4

TEGENBEWEGINGEN


Na alle achteroverbuigingen waarbij we de rugwervels naar elkaar toe hebben gebracht, is het tijd voor het creëren van ruimte tussen elke rugwervel om de wervelkolom weer te neutraliseren. Hiervoor worden zowel passieve als actieve shapings-houdingen uitgevoerd. De Slim & Shape Yoga docent zal hierin variëren.

Stap 5
 

DETOX 1: TWISTS

Het detox-gedeelte bestaat uit 3 onderdelen. Het afvoeren van afvalstoffen is een cruciaal onderdeel van jouw slim & shape proces. Het eerste detox-onderdeel bevat de yoga-twists.
 

Stap 6
 

DETOX 2: KAPALBHATI

Dit is de breath of fire oftewel de vuurademhaling. Deze techniek komt uit de Kundalini yoga. Het maakt onderdeel uit van de Slim & Shape Yoga WORKOUT, omdat het een effectieve manier is om de buikorganen te masseren en de hersenen te voorzien van meer zuurstof voor een heldere mind.

Stap 7
 

DETOX 3: BUIK-BALMASSAGE 
 

Tijdens het 3e deel van de detox ga je de buik-massage ervaren met de unieke Slim & Shape Yoga bal, die speciaal voor Slim & Shape Yoga ontworpen is.
 

INSTRUCTIEFILMPJE

Stap 8
 

EINDONTSPANNING + SLIM & SHAPE AFFIRMATIE

De eindontspanning, inmiddels beter bekent als Savasana! Sommige ervaren Slim & Shapers doen Savasana op de bal en sommigen gaan liever voor de traditionele savasana-houding. Beide is ok!

Tot slot geeft de Slim & Shape Yoga docent je een affirmatie mee die jouw slim en shape proces zowel bewust als onbewust positief kan beïnvloeden.

bottom of page