top of page

REGISTERED TEACHER
Brussel (België) 

Greet Duquesne

Greet Duquesne.JPG

Al van jongs af aan hield ik ervan constant in beweging te zijn, ik liep en danste graag, en experimenteerde met speciale houdingen aannemen (voeten achter het hoofd, op mijn hoofd gaan staan, in lotushouding en me dan opduwen van de grond – je kent het wel); houdingen die ik achteraf herkende bij het beoefenen van yoga. 

Yoga heb ik oorspronkelijk opgezocht omdat ik worstelde met chronische hoofdpijn, en omdat mijn wervelkolom nogal wat vreemde kronkelingen vertoonde. Zonder yoga zou ik er vandaag waarschijnlijk gebocheld bijlopen-). Vanuit yoga beoefenen was het een logische volgende stap voor me om te gaan lesgeven, en schreef ik me in voor mijn allereerste yoga teacher training. Sindsdien kan ik er niet genoeg van krijgen. Ik hou ervan voortdurend meer te leren over yoga en me bij te scholen, en om de positieve en deugddoende effecten van yoga ook aan anderen te gunnen.
 

Ik heb persoonlijk kunnen ervaren hoe yoga mij zowel fysiek als mentaal heeft ondersteund tijdens zware emotionele periodes. Eerst was er de ziekte van mijn oudste broer, en een paar jaar later van mijn lieve jongste zus, met wie ik steeds een bijzondere connectie heb gehad. Ook nadat ze beiden zijn overgegaan, heeft yoga me ondersteund bij het rouw-en verwerkingsproces; yoga heeft me de energie en de kracht gegeven dit te doorleven, te dragen en te accepteren. Ik ben er yoga heel dankbaar voor.
 

Op een mooie dag op een groene weide tussen de paarden heb ik ook de effecten van yoga op paarden kunnen ontdekken, en vanuit mijn liefde voor paarden en yoga is de combinatie yoga met én te paard dan ook volledig mijn ding geworden. Het is niet hetzelfde als yoga asana’s op de mat, maar yoga biedt alle tools om via verbinding met jezelf een diepere verbinding met het paard aan te gaan, een van mooiste creaturen op aarde, die hun helende en levensversterkende eigenschappen graag ten dienste stellen van de mens.
 

De Slim & Shape opleiding die ik in 2019 bij Kathy volgde, heeft me veel verdieping gebracht. Er zijn zoveel verschillende levensthema’s en handvaten aan bod gekomen; thema’s en vraagstukken waar we allemaal dagelijks mee geconfronteerd worden, en hoe deze te benaderen voor de invulling van een mooier en gelukkiger leven. Kennis die ik nu maar wat graag met anderen wil delen.
 

Momenteel geef ik yogasessies in verschillende bedrijven, een yogavereniging en privé, en kan je me vinden tijdens workshops en retreats. Bij warmer weer kunnen de sessies te paard weer herbeginnen, iets waar ik enorm naar uitkijk. Voor al mijn activiteiten verplaats ik me graag en ontmoet ik je graag op jouw plek!


Voor foto’s, informatie en inspiratie kan je terecht op mijn Facebook pagina

en op mijn voorlopige website
 

Namasté & YogAma.zone Greet-ings 

bottom of page