top of page

teacher training 2019

We onderzochten tegen welke uitdagingen yogi’s en yogadocenten aanlopen en we lieten onze yoga verdiepingsopleiding daar 100% op aansluiten. Lees wat dat opleverde. Hieronder een aantal herkenbare uitdagingen, situaties en vraagstukken van onze yogadocent-klanten en leden. Zijn ze herkenbaar voor jou? Zo ja, lees verder! Dan is wat we te bieden hebben zeker interessant jou.

SPANNING EN ONTSPANNING:
Ook al is iemand een yogi en yogadocent helaas betekent dat nog niet dat die persoon altijd relaxt is en dat hij of zij geen spanningen en stress ervaart. Ook yogi’s hebben hun dagelijkse uitdagingen omtrent een evenwichtige leefstijl. Denk aan energieniveau, juiste prioriteiten stellen, tijdsindeling, dagelijkse verplichtingen, persoonlijke uitdagingen en er voor anderen kunnen zijn. Onze klanten (yogadocenten) voelde dat dit anders kon, maar wisten vaak niet hoe dat in hun situatie zou kunnen. Ook speelden angsten en belemmerende overtuigingen een rol, die hen tegenhield hetgeen te doen wat ze het liefste wilden doen. Onze yoga verdiepingsopleiding en community traint hen nu daarin.

VOEDING:
Voeding krijgt altijd veel aandacht bij yogi’s en yogadocenten. Hoe kunnen ze de juiste voedingsstoffen tot zich nemen die o.a. aansluit bij de persoonlijke constitutie, iets waarop de meesten alert blijven en waarin ze ook onderzoekend zijn, binnen de beschikbare tijd die ze dagelijks hebben. Maar wat nu als hiervoor een handvat is dat helpt ALTIJD de juiste voeding te kiezen? Waardoor onze gezondheid op het front van voeding alleen maar een positief stijgende lijn kan worden. Waardoor de zoektocht naar de juiste voeding stopt en we standaard kunnen putten uit deze bron en daarmee eindeloos kunnen variëren wanneer we dat willen. Een bron die altijd het juiste te bieden heeft voor iedereen en in elke situatie. Onze yoga verdiepingsopleiding ontmantelt deze bron en leert yogadocenten hiermee te werken.

GEZONDHEID:
De yogadocenten die bij ons aankloppen zijn, doordat ze voor het yogapad gekozen hebben, veel bewuster gaan leven. Hun gezondheidsklachten (mentaal en/of fysiek) zijn hierdoor minder geworden. Daar zijn ze al zo dankbaar voor! Al zouden ze het liefste willen dat hun klachten helemaal verdwijnen. Maar hoe krijgen ze dat voor elkaar? Ze weten niet wat ze nog meer kunnen verbeteren, kunnen aanpassen en veranderen aan de dingen die ze al doen voor hun gezondheid. Onze yoga verdiepingsopleiding legt de puzzel op bijna alle gezondheidsklachten. Hierdoor kunnen yogadocenten zich met die kennis vrijmaken van lichamelijk en mentale klachten terwijl ze tegelijkertijd hun kennis van yoga verbreden en verdiepen! De energie die dan vrijkomt gebruiken ze o.a. voor het realiseren van hun dromen!

IN SHAPE KOMEN EN BLIJVEN:
Voor velen onder ons (yogadocenten zijn hierbij NIET uitgesloten) is het een mysterie om overtollige kilo’s kwijt te raken en in shape te komen en te blijven. Er is een aantal standaard basisfundamenten die steevast over het hoofd worden gezien. Gewoonweg omdat men niet weet dat deze fundamenten dé oplossing zijn naar een altijd-in-shape-lichaam op de meest gezond mogelijke manier, zonder crash diëten en zonder jojo-effect. Tijdens onze opleiding leren we onze yogadocenten deze fundamenten. Zodat ze deze voor zichzelf, hun omgeving en voor hun klanten kunnen inzetten.

YOGALESSEN GEVEN:
Regelmatig hebben yogadocenten het gevoel dat ze net niet kunnen geven tijdens de les wat hun yogi’s nodig hebben. Ze concentreren zich goed op o.a. de alignment van de yogahoudingen omdat dit belangrijk is. Maar de overtuigingen en de mindset die de yogi mee de les inbrengt daar heb ze niet altijd goed zicht op. En ze weten dat de juiste overtuigingen en mindset nu nét hetgeen zijn waardoor yoga een grotere positievere doorwerking gaat hebben op het dagelijks leven van de klant (de yogi in hun les). Gelukkig is daar een oplossing voor. Tijdens onze opleiding leren yogadocenten hoe ze dit aspect op een impactvolle manier in hun lessen kunnen integreren.

YOGABUSINESS:
Voor de yogadocenten waarmee wij werken is yoga en yogales geven niet meer weg te denken uit hun leven. En dat willen ze ook niet! Yoga maakt onderdeel uit van wie ze zijn. Het liefst is dit waar ze ook volledig hun werk van maken. Maar ze vragen zich af hoe ze dat moeten aanpakken. Er wordt al zoveel aangeboden op het gebied van yoga. Hoe kunnen ze zich onderscheiden en hoe zetten ze dat vervolgens in de markt? Het fijne is dat ze dit bij ons niet allemaal zelf hoeven uit te zoeken! Ze krijgen hierbij de nodige ondersteuning van mensen uit het vak die hetzelfde al gedaan hebben.


EEN OF MEERDERE VAN BOVENSTAANDE UITDAGINGEN HERKENBAAR? LEES DAN VERDER:

Wat het ook is, de behoefte van onze klanten (yogadocenten) om verder te komen is er. Uitdagingen in het leven te baas worden. Het verlangen naar verdieping in het doceren als yogadocent en het verlangen naar verdieping in persoonlijke ontwikkeling. Er is nog zoveel te leren op zoveel gebieden. Onze klanten voelen dat ze nog veel beter in hun vel kunnen komen te zitten dan ze al doen. Ze weten dat hun gezondheid nog veel beter kan worden dan dat het al is. Dat hun stresslevels (ondanks de yoga) nog wel meer omlaag kan. Dat ze nog veel dichterbij zichzelf kunnen komen. Nog meer in hun kracht kunnen komen en dat ze deze kracht willen en durven uitdragen. Ze omarmen dat ze een spiritueel wezen zijn net als ieder ander dat is. Ze willen de kennis die ze verwerven in hun voordeel gaan gebruiken. Niet alleen voor zichzelf maar ook om de mensen om zich heen te helpen. En daarom kloppen ze aan bij onze yoga verdiepingsopleiding. Onze yoga verdiepingsopleiding omvat een all-in yoga concept. Dat wil zeggen dat we ons niet beperken tot het aanleren van yogahoudingen op de mat. Het is een opleiding die volledig aansluit bij de eisen van de huidige maatschappij. Ons doel is een holistische aanpak voor de yogadocent zelf en voor zijn/haar klanten. Een ‘technisch’ goede yogales is een fijne basis, maar is in onze optiek niet voldoende.


VERWACHT O.A. HET VOLGENDE VAN DEZE UNIEKE YOGA VERDIEPINGSOPLEIDING:

Mindset in lijn brengen, belemmerende overtuigingen loslaten. Leren meer te varen op intuïtie en hoe deze krachtiger te maken. Naar persoonlijke doelen toewerken en daarbij de nodige handvatten aangereikt krijgen. Leren om in het ontwikkeltraject overzicht te houden en alles stapsgewijs te doen. De juiste prioriteiten te stellen en alleen nog kwalitatief goede relaties te onderhouden. Tools om door te pakken naar een stressvrij leven aan de hand van de No Stress Formule van Kamasc. Nog meer van jezelf leren houden en goed voor jezelf te zorgen op elk front. (Persoonlijke)groei en inzichten vergaren. Slaaphygiëne op orde brengen.

Leren wat de mentale en fysieke effecten zijn van bepaalde yogahoudingen en hoe die effectief in te zetten. Het beter leren bedienen van de yogi’s in de les, zodat ze werkelijk krijgen wat ze nodig hebben om verder te kunnen groeien in het dagelijks leven. Handvatten voor lesgeven. Hoe en welke yogahoudingen in te zetten om gezondheidsklachten adequate te verhelpen. Hoe een goede Slim & Shape Yoga les/workout te geven en hoe de bijbehorende filosofie op een natuurlijke manier verweven kan worden in de yogalessen om zo anderen te helpen.

Wat er werkelijk gaande is waardoor veel mensen geen gewicht kunnen verliezen en hoe dit probleem verholpen kan worden. Yogadocenten leren tijdens de opleiding helemaal tevreden te worden/zijn met hun lichaam en deze eventueel te laten transformeren naar een lichaams-shape die het beste bij hen past door het toepassen van alle tools en nieuwe kennis die ze tijdens de opleiding verwerven.

Het leren van nieuwe verrassende inzichten met betrekking tot voeding die een hoop (vage) klachten kunnen gaan verhelpen. Kennis over het functioneren van het lichaam en het brein in diverse situaties en hoe deze ten goede te beïnvloeden. De rol van de ademhaling in stressreductie én om in shape te komen en hoe deze op de juiste manier in te zetten. Hoe en welke voeding in te zetten als medicijn om gezondheidsklachten adequate te verhelpen. Kennis over bijzondere natuurlijke supplementen en hoe deze veilig en effectief te gebruiken. Een guide voor voeding en hoe deze dagelijks gebruikt kan worden waardoor elke dag een beetje gezonder worden mogelijk wordt. Hoe gezondheidsgoals werkelijkheid kunnen worden. Antwoorden krijgen op gezondheids- en spirituele vragen. Hoe van stressklachten af te komen en wat er werkelijk psychologisch en fysiologisch aan ten grondslag ligt.

De opleiding duikt ook in het ONDERNEMERSCHAP. En hoe verschillende moderne en succesvolle verdienmodellen ingezet kunnen worden voor een yogabusiness. Hoe men integer én goed kan verdienen met het delen van waardevolle kennis en het aanleren van technieken aan klanten, waardoor zij een gezonder en gelukkiger leven kunnen gaan leven.

Deze veel omvattende en diepgaande unieke opleiding bevat essentiële en fundamentele kennis op al die vraagstukken die yogadocenten nu mogelijk belemmeren in hun groei. We reiken praktische handvatten aan voor het wegnemen van die belemmeringen. Een opleiding die zowel levens- als de manier waarop yogales wordt gegeven volledig ten goede kan veranderen.

Bovendien laten we yogadocenten na succesvolle afronding van de opleiding niet in het diepe zwemmen. Ze komen in een warm bad van gelijkgestemden en we blijven ze begeleiden, zolang als dat ze willen. Levensuitdagingen aangaan? Op zoek naar een yogaverdieping en verbreding zoals hierboven geschetst? Jouw persoonlijke ontwikkeling in een stroomversnelling brengen om zo sneller jouw doelen te bereiken? Dan is dit waarschijnlijk helemaal gemaakt voor jou! Klik op de link voor het ontvangen van de belangrijke EMAIL UPDATES over deze opleiding. En leer direct hoe in aanmerking te komen voor de opleiding die in september begint.

 

bottom of page