top of page

HET TWEEDE BREIN. IEDEREEN HEEFT'M - en hoe deze communiceert met je andere brein.

In de darmen bevindt zich een uitgebreid netwerk van neuronen. Deze zijn gevuld met belangrijke neurotransmitters. En ze doen veel meer dan enkel bezig zijn met jouw spijsvertering. We kunnen stellen dat ze zich gedragen als een tweede brein.

Meer dan spijsvertering alleen Dit tweede brein in je ingewanden is in contact met het brein in je hoofd. Het tweede brein houdt zich naast het verteren van voedsel, bezig met hoe jij je voelt!

De aanstichter van ziektes? Het tweede brein heeft direct invloed op je gemoedstoestand. Jouw gemoedstoestand (mentale staat van zijn) is óók de sleutel van bepaalde lichamelijke ziektes.

Dit zogenaamde tweede brein bevat zo'n 100 miljoen neuronen. Dat is meer dan in je ruggenmerg of in je perifere zenuwstelsel!

Emoties Al deze neuronen in je darmstelsel geven je de mogelijkheid om te 'voelen' hoe het in de darmen gaat. Maar misschien nog veel interessanter: wat er in je darmen gebeurt bepaalt voor een groot deel hoe jij je voelt!

Onze emoties worden voor een groot deel beïnvloed door de darmflora. Ook de basis van vele depressies liggen ten grondslag in de darmen.

Wordt volgende week vervolgd. Ga naar de bijbehorende HOME PRACTICE.

UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page