top of page

Slim & In Shape na de feestdagen

Met de start van dit nieuwe jaar zal ik het Slim & Shape Yoga team versterken met mijn blogs. Daarom zal ik me even voorstellen: mijn naam is Manon Koster, ik ben yogadocent en daarnaast ook werkzaam als communicatieadviseur en copywriter. In 2017 heb ik Kathy Schoonhoven, bedenker en oprichter van Slim & Shape Yoga leren kennen en ben ik met de Slim & Shape Teacher Training gestart. Dankzij Kathy heb ik veel bijgeleerd over gezonde voeding, lifestyle en mindset. Een aantal aspecten van de Slim & Shape filosofie zijn mij tijdens en na de feestdagen goed van pas gekomen en daarom deel ik ze graag met je.

Gezond genieten

Een van de voordelen van het regelmatig beoefenen van yoga is dat je veel beter aanvoelt wat goed is voor jouw lichaam en dat het daardoor makkelijker is gezonde keuzes te maken. Hoewel het mijn intentie was om tijdens de feestdagen vooral te genieten en niet teveel op mijn voeding te letten, merkte ik dat ik automatisch voor de meer gezonde opties ging. Veel groenten, fruit en vis en matig met bijvoorbeeld vlees en alcohol. Toch heb ik geen seconde het gevoel gehad dat ik mijzelf iets moest ontzeggen!

 

Dat alcohol drinken niet zo goed is voor je gezondheid weten de meeste mensen wel. Ook uiterlijk zijn de effecten van alcohol na een avondje doorzakken duidelijk zichtbaar. Maar wist je dat het drinken van alcohol ook behoorlijk wat impact heeft op je slaap? Als je gedronken hebt, val je weliswaar sneller in slaap, maar de slaap is minder diep en vaak onrustig. Ook als je de volgende ochtend uitslaapt, ben je minder fit en meer vermoeid dan normaal. Dat komt vooral omdat alcohol de REM-slaap negatief beïnvloedt. Tijdens de REM-slaap dromen we, zijn de spieren volledig ontspannen en wordt de informatie en de emoties van de dag door de hersenen verwerkt.

 

Detox voeding

De dag na zo’n diner of feestavond maakte ik een groene smoothie voor mijzelf. Hartstikke lekker en ook nog eens heel gezond! Een van mijn favoriete recepten is een sapje uit de slowjuicer met 2 flinke handen boerenkool, 1 stengel bleekselderij en ¼ ananas. Boerenkool houdt de bloedsuikerspiegel stabiel, staat bekend om zijn reinigende werking (detox effect) en is goed voor de weerstand. Bleekselderij werkt vochtafdrijvend, is goed voor de huid en de weerstand en heeft een frisse smaak. Dankzij de ananas smaakt het sapje lekker en de vrucht heeft ook nog eens flink wat gezondheidsvoordelen: zo bevordert ananas de spijsvertering, is goed voor de weerstand en ontstekingsremmend.

Detox work-out

Naast het letten op wat ik binnen kreeg, paste ik mijn dagelijkse yoga practice aan. Meestal focus ik mij namelijk op houdingen voor een gezonde rug, maar nu voegde ik meer detox oefeningen uit de Slim & Shape yoga toe. Dus meer twists en gerichte ademhalingsoefeningen. Zoals de kapalbathi en de Slim & Shape balmassage, zodat mijn buikorganen werden gemasseerd, gestimuleerd en afvalstoffen sneller afgevoerd.

Met deze tips voel jij je hopelijk na elk feestje snel weer helemaal fit & gezond! Breathe... and shape is coming. Manon

UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page