top of page

BLOEDSUIKERSPIEGEL-REGULATIE EN BACKBENDS - Lees hier hoe het zit:

Backbends (achteroverbuigingen) maken een essentieel onderdeel uit van Slim & Shape Yoga. Niet voor niets is het beeldmerk van Slim & Shape Yoga een poppetje die Dhanurasana (de boog) uitvoert. Maar waarom zijn backbends zo essentieel?

♥ Het doen van backbends is een goede manier om je lichaam sterker te maken en je lichaam in vorm te krijgen. Met name de spieren in de rug, benen en billen worden hiermee getraind. ♥ Ze verhogen de flexibiliteit in je wervelkolom en helpen je houding verbeteren. ♥ Backbends stretchen je buikstreek en brengen je buikspieren in vorm.

♥ Het uitvoeren van backbends is een goede manier om je spijsverteringsstelsel te ondersteunen. ♥ Ze zijn goed voor je zenuwstelsel. Backbends vergroten de bloedtoevoer naar je rug en alle zenuwen die zich vanuit het ruggenmerg verpreiden. ♥ Ze openen en vergroten je borstgebied en verbeteren de flexibiliteit in de schouders. Hierdoor kun je beter en dieper ademen. ♥ Ze geven je een energy boost. ♥ Ze houden je alvleesklier gezond. Een gezonde alvleesklier is van groot belang. De alvleesklier reguleert je bloedsuikerspiegel door meer of juist minder insuline te produceren wanneer nodig.

Insuline-level Als je insuline-level te laag wordt, kun je diabetes krijgen. Bij te weinig insuline kunnen je organen onvoldoende glucose (vorm van suiker) uit je bloed opnemen. Alle organen (inclusief je hersenen) hebben glucose nodig! Anders gezegd: al je cellen hebben de insuline nodig om de glucose om te kunnen zetten in energie en brandstof. De balans van je insuline-level speelt een grote rol bij de balans tussen afgifte energie en vetopslag.

Bronnen: - The Yoga Handbook - by Noa Belling - diabetesfonds.nl - alvleeskliervereniging.nl - blissyogaevansville.com


UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page