top of page

FLEXIBILITEIT EN 'IN SHAPE ZIJN'- Wat hebben deze twee met elkaar gemeen? Lees het hier:

Jouw lichaamshouding (postuur) geeft direct aan hoe je je voelt. Hoe lekker je in je vel zit. Hoe zelfverzekerd je bent, hoe energiek, of hoe gelukkig etc. Het is een signaal wat je afgeeft naar jezelf en je omgeving.

VERGROEINGEN EN VERSNELDE SLIJTAGE Aldoor een verkeerde lichaamshouding hebben of herhaaldelijk te lang in een verkeerde houding staan of zitten, gaan op termijn steeds meer in de weg 'staan'. Vergroeingen, ongelijkmatige en versnelde slijtage van de botten treden op en lichaamsfuncties gaan gebreken vertonen met alle vervelende gevolgen van dien.

JOUW UNIEKE SHAPE Een kromme rug, naar voren geschoven hoofd, holle rug, voorovergebogen schouders, kortom een verkeerde houding komt je lichaams-shape niet ten goede. Jouw unieke mooie vrouwelijke of mannelijke shape is in een verkeerde, vergroeide houding ver te zoeken.

Er zijn veel dingen die je kunt doen om je houding te verbeteren, zoals het regelmatig beoefenen van yoga.

FLEXIBILITEIT IS ‘ONE OF THE KEYS’ Een ander belangrijk aspect voor het corrigeren van je houding is het vergroten van je flexibiliteit! Vaak genoeg is het zo dat een gebrek aan flexibiliteit zorgt voor een verkeerde houding. De zogenoemde korte hamstrings (spieren aan de achterzijden van de benen) kunnen o.a. zorgen voor een bolgetrokken rug. Verkorte psoas (spieren die van de bovenbenen naar de onderste rugwervels lopen) kunnen zorgen voor een verkeerde rugstand, een holle rug en (chronische) onderrugpijn.

5 DINGEN DIE JE NU DIRECT ZELF KUNT DOEN Naast regelmatig naar yogales te gaan, kun je zelf ook veel doen om je flexibiliteit te verbeteren: ♥ Minder koffie drinken. Koffie is desastreus voor je spieren! Het maakt je spieren gespannen en stijf. ♥ Vermijden van stress. Langdurige stress zorgt voor een disbalans in je hormoonhuishouding en zenuwstelsel. Ook zorgt het voor aangespannen, verkrampte spieren = minder bewegingsvrijheid/weinig flexibiliteit. ♥ Meer verse (rauwe) groente eten. Veel groentes bevatten silicium (kiezelzuur). Deze spelen een belangrijke rol in het behouden van gezond bindweefsel. Wat bijdraagt aan meer flexibiliteit. ♥ Elke dag gezonde vetten tot je nemen. Gezonde vetten zijn vetten uit bijvoorbeeld: onbewerkte noten, avocado, kokos, olijven, sesam, hennepzaad etc. ♥ Vermijd het eten van geraffineerde suikers. Probeer deze suikers echt als een no-go-area te zien. Naast dat ze je stijf maken, zijn ze zeer verslavend en maken ze je lichaam kapot. Geraffineerde suiker zijn de suikers die in bijna alle voorverpakte producten zitten. Lees dus de ingrediëntenlijst op de verpakking. Maak je eten liever zelf vers klaar. Ook het bekende suikerklontje bestaat uit geraffineerde suiker. Heb je behoefte aan zoetigheid, gebruik dan als gezonder alternatief fruit, dadels, honing, agave siroop etc.

Wordt vervolgd.

Meer INSIGHTS.

UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page