7 TIPS VOOR EFFECTIEF STRETCHEN

♥ Stretch elke dag! ♥ Houd elke stretchoefening minimaal 1 minuut aan. ♥ Stretch voor het slapen gaan. De diepe ademhaling bereid je voor op je nachtrust. Het is het moment van de dag waarbij je meestal de meeste rust ervaart. Ook voelt je lichaam vaak de volgende ochtend beter als je de avond ervoor gestretcht hebt. ♥ Houd de tijd bij en zorg dat je iedere dag tenminste even lang, maar het liefst steeds iets langer de oefeningen aanhoudt. Tot je na verloop van tijd de gewenste flexibiliteit hebt bereikt. Vanaf dan is onderhoudend stretchen in de meeste gevallen al voldoende. ♥ Adem rustig en volledig in en uit. ♥ Stretch bedachtzaam, ga niet over je pijngrens maar laat door middel van je ademhaling de spieren steeds een beetje meer ontspannen. Hierdoor ontstaat er meer bewegingsruimte: flexibiliteit! ♥ Blijf rustig, ook al heb je de bekende monkey mind (onrustige gedachten). Bij het vergroten van je flexibiliteit, zul je werkelijk voorbij je comfortzone moeten treden.

EENMAAL ONTWIKKELDE FLEXIBILITEIT Het ontwikkelen van flexibiliteit heeft bij de meesten mensen heel veel herhaling en geduld nodig. Eenmaal bereikte flexibiliteit raak je niet snel kwijt! In tegenstelling tot behaalde spierkracht. Na een tijdje niet meer je spierkracht getraind te hebben zul je merken dat deze opnieuw opgebouwd moet worden.

LET OP! Met stretchen bedoelen we hier de yin vorm van stretchen: lang en rustig en zoveel mogelijk ontspannen in een stretchhouding zitten of liggen. Dus niet het explosieve stretchen wat je bijvoorbeeld kort voor en na het hardlopen doet.

Fotografie door: Iris Scheffer

#IrisScheffer #flexibiliteit #stretchen #stretch #spierkracht #trainen #SlimShapeYoga #SlimShape #Yoga

UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
OUR COMPANY
FOLLOW US

Slim & Shape Yoga® is part of Kamasc Yoga

KvK 64199894

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

© 2017 Slim & Shape Yoga. All Rights Reserved.

This site is not a part of the Facebook website or Facebook Inc. Additionally, This site is NOT endorsed by Facebook in any way. FACEBOOK is a trademark of FACEBOOK, Inc.