top of page

STAP VOOR STAP NAAR JE BESTE ZELF

Vervolg op: Verander je leven, stap voor stap

Vorige keer hebben we het gehad over hoe je je leven stap voor stap kunt veranderen. Met de focus op: hoe verander je al die ongewenste gewoontes?

Ik vertelde je dat ik al mijn ongewenste gewoontes verander aan de hand van 4 hoofdzaken. Hierdoor lukt het me steeds om deze 'slechte' gewoontes kwijt te raken. Wat voor gewoonte het ook is. En stap voor stap ga ik verder. Steeds als ik er klaar voor ben dan start ik met hetgeen me op dat moment in de weg zit in mijn leven. En steeds met succes!

4 HOOFDZAKEN OM MIJN ONGEWENSTE GEWOONTES AAN TE PAKKEN: ♥ Het veranderen van mijn ademhaling (juist tijdens die o zo lastige momenten). ♥ Elke dag herhalen wat mijn doel is. ♥ Geduldig zijn, oordeelloos en volharding. ♥ De inruil-methode.

Vorige keer ben ik ingegaan op de onderste twee hartjes. Dit keer ga ik in op de bovenste twee.

VERANDEREN VAN MIJN ADEMHALING Het veranderen van mijn manier van ademhalen heeft misschien wel tot zover voor de grootste veranderingen in mijn leven gezorgd. Waar mijn ademhaling vroeger altijd een ondergeschoven kindje was, is het nu een van mijn top-prioriteiten geworden. Bijna elke dag stress, hoofdpijn, enorme angstgevoelens overkwamen mij. Niet wetende dat ik dit eigenlijk allemaal zelf in de hand had. Met het krachtige instrument, de ademhaling, heb ik mijn leven verandert.

DE JUISTE ADEMHALING, ELKE DAG WEER, DE HELE DAG DOOR Als je elke dag focust op het hebben van de juiste ademhaling en deze behoudt tijdens elke situatie dan verandert je lichaam en je geest. Met een juiste ademhaling bedoel ik een volledige buikademhaling. Als je dit niet gewend bent (zoals ik dat niet was) dan is het echt niet makkelijk om ineens naar een juiste ademhaling te gaan. Elke dag, de hele dag. Maar gebruik hiervoor hartje 3: Geduldig zijn, oordeelloos en volharding. En je zal merken, alles gaat met de tijd makkelijker. Je ervaart minder stress, je kunt helderder blijven denken. Je hoofd is beter verbonden met je lichaam. Je voelt je beter. Maakt daardoor gezondere keuzes op elk gebied. Ook deze andere manier van ademen wordt als een tweede natuur! Test het voor jezelf. Blijf het oefenen elke dag weer. En je zal zien dat het na maanden oefenen steeds makkelijker gaat!

TIP: aanverwant en eigenlijk onlosmakelijk met je energiek-, ontspannen- en goed voelen verbonden is het krijgen van voldoende slaap. We weten dit allemaal maar toch krijgen de meesten van ons structureel onvoldoende slaap. Je begint hierdoor je dag al uitgeput en op je energiereserves, wat je ademhalingsoefening er zeker niet makkelijker op maakt.

4 VOORDELEN VAN VOLDOENDE SLAAP - Voldoende slaap helpt het zenuwstelsel ontspannen. - Samen met een volledige buikademhaling helpt voldoende slaap ook om minder snel gestresst te raken. - Tijdens je slaap vindt herstel van lichaam en geest plaats. - Voldoende slaap samen met een diepe volledige buikademhaling laten je cognitieve systeem beter werken. Hierdoor voel je je de gehele dag beter en kun je tot en met het einde van de dag makkelijker verstandige keuzes maken.

OEFENING EN BEGELEIDING Wil je oefenen en begeleid worden in het toepassen van de ademhalingstechniek? Kom dan naar mijn Slim & Shape Yoga les. Zie hiervoor het overzicht WHEN & WHERE THIS WEEK.

HEB JE VRAGEN? Laat het me weten Ik doe mijn best je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

Love Kathy Kamasc Yoga 🌸

Ga voor meer INSIGHTS naar NEWS BLOG

Wil je voortaan de Slim & Shape Yoga INSIGHT in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op de Weekly Member

UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page