top of page

JOUW 6 FILTERS

Vorige keer hebben we het gehad over de kracht van diepgewortelde overtuigingen. Diepgewortelde overtuigingen over jezelf kunnen je behoorlijk in de weg zitten, als deze niet positief zijn.

Ons onderbewuste kent 6 basis filters. Aan de hand van deze filters wordt alle informatie die tot ons komt geselecteerd. Tijdens deze selectie wordt bepaald of iets belangrijk voor ons is of niet. Als iets niet belangrijk is wordt het vergeten, afgevoerd, verdreven.

DE 6 FILTERS: ♥ Jouw identiteit. Hoe je jezelf ziet, hoe je over jezelf denkt en hoe je over jezelf voelt.

♥ Jouw waarden. De dingen die het meest belangrijk voor je zijn.

♥ Jouw diepste overtuigingen. Goed of fout, nuttig of waardeloos. Dit zijn overtuigengen over jezelf, over anderen, over het leven en over de wereld in het algemeen. Ze zijn de sleutel naar hoe jouw gedachten jouw realiteit creëren.

♥ Jouw herhinneringen en ervaringen. Dit is elke impactvolle emotionele gebeurtenis, plezierig en onplezierig. Ze worden opgeslagen op de harde schijf van je onderbewuste.

♥ Jouw programma's. Meer dan 90% van je acties en reacties gedurende de dag zijn automatisch acties van je brein. Hier denk je dus niet 'bewust' over na!

♥ Jouw overlevingsmechanisme. Van alle breinprocessen heeft 'overleven' altijd de hoogste prioriteit.

BELANGRIJKSTE FILTERS Overtuigingen zijn mogelijk de meest invloedrijke filters die je hersenen helpen alle informatie die je absorbeert een plek te geven.

Een diepe overtuiging over jezelf kan een self-fulfilling prophecy worden, omdat gedachten werkelijkheid worden!

Wees dus voorzichtig met wat je tegen jezelf zegt!

Bron: internet-of-the-mind.com

Naar de bijbehorende HOME PRACTICE. Lees ook de vorige insight: Geloof jij in jezelf?

Ga voor meer INSIGHTS naar NEWS BLOG.

Wil je voortaan de Slim & Shape Yoga INSIGHT in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op de Weekly Member Update (zie onderaan deze site).

INSIGHT - Slim & Shape Yoga

UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page