top of page

BUIKMASSAGES DOE JE ZELF EN OVERAL!

7 REDENEN OM JE BUIK TE MASSEREN ♥ Stimuleren en verbeteren van de spijsvertering en de stoelgang. ♥ Buikorganen gezond houden. ♥ Je darmen van vers bloed voorzien. ♥ Het bindweefsel rondom de darmen soepel houden. ♥ De darmspieren stimuleren om samen te trekken. ♥ Zenuwen in het buikgebied ontspannen. ♥ Om afvalstoffen los te laten.

LICHAAMSGEWICHT EN BUIKMASSAGES Om je lichaamsgewicht en je lichaam gezond te houden, is het van belang om je buikgebied te masseren. Het zorgt ervoor dat je afvalstoffen sneller afvoert, zowel je ontlasting als alle gifstoffen die je in je lichaam meedraagt.

BUIKMASSAGES DOE JE ZELF EN OVERAL! Bij een diepe buikademhaling (middenrifademhaling) ben je op elke in- en uitadem je buik aan het masseren! Daar heb je verder helemaal niets verder bij nodig. Je kunt dit dus overal doen!

INADEM: Op elke inadem breng je het middenrif naar beneden. Hierdoor wordt de borstholte groter zodat de longen meer ruimte hebben om zich met lucht te vullen. Daarentegen wordt de buikholte kleiner. De buikorganen worden daardoor naar beneden en naar voren gedrukt. Daarom zie je je buik uitzetten op je inadem.

UITADEM: Op elke uitadem gaat je middenrif weer omhoog. Borstholte wordt kleiner. Longen worden weer klein (leeg). Buikholte wordt weer groter. Buikorganen gaan weer omhoog en naar achteren. Je ziet je buik daarom weer platter worden.

Deze ademhalingscyclus zorgt ervoor dat het bloed dat door je lichaam wordt gepompt steeds wordt voorzien van nieuwe zuurstof. Zuurstof is nodig om al je organen gezond te houden. Maar is ook nodig om je afslankingsproces te stimuleren zoals je weet vanuit de Slim & Shape Yoga lessen.

DE DARMEN EN BUIKMASSAGES Door het toepassen van een diepe buikademhaling masseer je de darmen. Ze worden hierdoor steeds voorzien van vers bloed. Het bindweefsel rondom de darmen wordt soepel gehouden en de darmspieren worden gestimuleerd om samen te trekken. Hierdoor wordt het voedsel door de darmen gekneed en getransporteerd.

Je spijsverteringsstelsel is slimmer dan je denkt! Lees er meer over!

Ga naar de bijbehorende HOME PRACTICE.

Lees meer INSIGHTS

Wil je voortaan de Slim & Shape Yoga INSIGHT in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op de Weekly Member Update onderaan de website of via het pop-up scherm.

UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page