top of page

BUIKMASSAGES DOE JE ZELF EN OVERAL! - oefening

Om zo goed mogelijk mijn buik te kunnen masseren met mijn ademhaling, ga ik bewust over op een buikademhaling. Ook wel een middenrifademhaling genoemd.

Op elke inadem breng ik mijn middenrif naar beneden waardoor mijn buik naar voren komt. Het helpt om een hand op mijn buik te leggen en naar mijn hand toe te ademen. Als ik goed voel, kan ik de druk op mijn darmen voelen. Dat is een goed teken.

Op mijn uitadem laat ik mijn middenrif weer opkomen. Mijn buik gaat weer terug (wordt weer platter). En eventueel trek ik aan het uiteinde van mijn uitadem nog een stukje verder mijn navel in, zodat ik ook dat laatste beetje oude lucht uit mijn longen pers voor ik aan mijn nieuwe inadem begin. Hierdoor masseer ik ook op mijn uitadem de buikorganen.

Ik pas bovenstaande buikmassage zo vaak als ik kan en elke dag toe!

Ga naar de bijbehorende INSIGHT.

Lees meer HOME PRACTICES.

Wil je voortaan de Slim & Shape Yoga HOME PRACTICE in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op de Weekly Member Update onderaan de website of via het pop-up scherm.

Slim & Shape Yoga - Home Practice

UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page