top of page

KAN IK SLIM & SHAPE YOGA DOEN ALS IK ZWANGER PROBEER TE WORDEN OF ZWANGER BEN?

Als je zwanger wilt worden of zwanger bent is het nog belangrijker goed voor jezelf te zorgen: body en mind. En dat is natuurlijk precies wat Slim & Shape Yoga ook voor je doet. In principe kan je als je zwanger wilt worden gewoon de Slim & Shape Yoga lessen volgen. We raden wel aan om bij de buikmassage in plaats van met je buik over de bal te rollen, op je rug te gaan liggen. Je kunt dan een lichte buikmassage uitvoeren door de bal met je handen over je buik te rollen.

ZWANGER Ben je zwanger of heb je het vermoeden dat je zwanger bent, dan worden diepe achteroverbuigingen en detox afgeraden. Dus ook de vuurademhalingsoefening (kapalbhati) kan je beter niet doen. Betekent dat dan dat je niet meer de Slim & Shape lessen kunt volgen? Nee hoor! Je kunt ze nog steeds volgen, alleen moeten ze wel iets worden aangepast. Het is dus belangrijk dat je jouw Slim & Shape docent op de hoogte brengt. Al onze docenten kunnen je veilige en geschikte opties aanbieden.

ALTERNATIEVEN Voor de achteroverbuigingen geldt minder ver en korter aanhouden en geen houdingen op de buik uitoefenen. Maar de brug (setu bandhasana) is veilig en ook erg goed voor zwangeren. In plaats van de twists kunnen we open twist of flankopeners aanbieden. In plaats van de vuurademhalingsoefening kun je de wisselende neusademhaling doen. Deze is ook zeer geschikt om aan het begin van de bevalling te doen om rustig en gefocust te worden.

BELANGRIJK! Als je zwanger bent is het heel belangrijk om te blijven bewegen. Het doen van yoga is bij uitstek een goede manier om in beweging te blijven.

STRESSHORMOON CORTISOL Het stresshormoon cortisol versterkt het slapper worden van de banden in het bekkengebied. Dus alleen daarom is het al goed om je stress-level te verlagen. Hieraan kan Slim & Shape Yoga een positieve bijdrage leveren. Dus als je het leuk vindt en profijt ervaart van de lessen is er zeker goed om door te gaan met het volgen van de lessen als je zwanger bent!

Loes Chris Mackenzie - Slim & Shape Yoga docent

Illustratie setu bandhasana: stylecraze.com/articles/setu-bandh-bridge-pose


UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page