top of page

VRAAG VAN EEN SLIM & SHAPER

BUIKMASSAGE MET BAL: Waarom is deze massage op de ene plek veel gevoeliger dan op de andere?

De diepe buikmassage met de bal voelt telkens weer anders. Als je met je buik over de bal rolt voel je het op de ene plek meer dan op de andere. En deze plekken kunnen ook van dag tot dag veranderen.

PIJN IN DE DARMEN Als je de buikmassage met de bal doet heeft deze als eerste effect op je darmen. En dit effect is ook goed merkbaar. Je darmen nemen de meeste ruimte in. Het gekke aan je darmen is, dat als je ze zou doorsnijden dat geen pijn zou doen. Toch kunnen we behoorlijk pijn ervaren in onze darmen. De darmen geven namelijk wel pijnsignalen door als ze opgerekt worden, dus als er veel inzit. Of als er op gedrukt wordt en de afvalproducten verder geduwd worden in de darm.

DE DIKKE DARM Er zijn veel zenuwen in de darmen die doorgeven of er iets in bevindt. Als er iets in bevindt dan wordt er meer of minder hard gewerkt (de peristaltische beweging). Helaas zijn onze darmen vaak “lui” geworden en komen er ophopingen in de dikke darm. Als je daaroverheen rolt met de bal ervaar je dat als pijn omdat er meer druk op de darmwand komt te staan. Als het goed is gaan je darmen dan weer harder aan het werk omdat dit signaal ook bij de hersenen aankomt. Per dag kan de mate van pijn of heftigheid van de balmassage op de buik verschillen. Misschien merk je bij jezelf ook een punt dat eigenlijk altijd wat gevoeliger is.

GELUKSGEVOEL VANUIT DE DARMEN Goed werkende darmen zijn essentieel. De belangrijke voedingsstoffen komen via de darmwand in ons lichaam, afvalstoffen worden afgevoerd. Verder wordt 90% van de stof serotonine in de darmen geproduceerd. Dit is een van onze natuurlijke “happy” stofjes in ons lichaam, een neurotransmitter die ervoor zorgt dat je je lekker voelt.

Al met al erg belangrijk om goed voor je darmen te zorgen. De buikmassage heeft ook een effect op de andere buikorganen. Daar ga ik een volgende keer wat dieper op in.

Heb je nog geen Slim & Shape Yoga bal voor je buikmassages? En wil je er wel een? Hier kun je de bal bestellen.

Loes Chris Mackenzie Slim & Shape Yoga docent

UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page