top of page

VRAAG VAN EEN SLIM & SHAPER

Effecten van de buik-balmassage: Vervolg op vorige week Vorige keer heb ik het gehad over het effect van de buikmassage op de darmen. Deze zitten het meest aan de oppervlakte en daarom zal je daar het eerst een effect waarnemen tijdens het masseren met de bal over je buik. Maar de buikmassage heeft ook invloed op de andere organen in de buikholte. In de buikholte bevinden zich de volgende organen: – de maag – de milt – de lever – de galblaas – de blaas – (de nieren) De nieren staan tussen haakjes omdat die zich meer aan de achterkant van je lichaam bevinden.

Gestresste organen Net als spieren kunnen ook organen gespannen raken. Organen die uit spierweefsel bestaan zoals de maag spant dan aan net als (te) gespannen spieren. Organen die niet uit spierweefsel bestaan, zoals de lever en de nieren, kunnen gaan verharden en verkleven bijvoorbeeld met de ribben, het diafragma, ruggenwervels of het bekken. Als organen gespannen zijn veroorzaakt dit pijn en uitsralingspijn naar andere delen in het lichaam. Ook werken de organen minder goed als ze gespannen zijn. Andere symptomen van gestresste organen kunnen zijn: – rusteloosheid – depressies – C.V.S. (chronisch vermoeidheidssyndroom) – allergieën – overgewicht – problemen met de spijsvertering Organen laten ontspannen Organen kunnen gespannen raken door stress, emoties, cafeïne, langdurig zitten, overmatig trainen en bepaalde voedingsmiddelen zoals suiker en alcohol. Door de buikmassage met de bal toe te passen kun je de organen helpen te ontspannen. Net zoals een massage helpt om spieren te ontspannen. Door de diepe buikadem tijdens de buikmassage en het op de bal liggen vol te houden kan het zelf doorwerken op de nieren. De nieren bewegen bij de ademhaling. Als er minder ruimte is aan de voorkant ben je geneigd meer naar je rug te ademen en komen de nieren meer in beweging. Dit helpt om de nieren te laten ontspannen, zodat ze optimaal kunnen functioneren. Tender, Love & Care Als je kijkt naar de afbeelding dan wordt het duidelijk dat een gevoelige plek tijdens de buikmassage of met je darmen of met de andere organen te maken heeft. Belangrijk dus om wat TLC aan je organen te geven! Heb je nog geen Slim & Shape Yoga bal voor je buikmassages? En wil je er wel een? Bestel dan je eigen Slim & Shape Yoga bal Loes Chris Mackenzie Slim & Shape Yoga docent

Question & Answer

UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page