top of page

BLUEBERRY SURPRISE BREAKFAST

Wat ben ik blij dat ik Marike van Oh My Pie heb leren kennen. Marike heeft een geweldige site met glutenvrije taartjes en ze zijn ook allemaal plantaardig te bereiden. Op haar site laat ze zien dat glutenvrij eten helemaal geen last hoeft te zijn maar juist een feest! Marike heeft coeliakie. Dit betekent dat ze intolerant is voor gluten. De verschillende taartjes op haar site zien er niet alleen super mooi uit, maar zijn ook echt ontzettend lekker. Je wordt er vrolijk van en het is leuk om ze te bereiden. Marike laat ook zien dat je heerlijk kan ontbijten met healthy taartjes en dat is wat ik laatst heb geprobeerd. Haar bosvruchten ontbijt taartje is om te smullen. Als plant based foodie heb ik hier mijn eigen draai aan gegeven. Hierbij wil ik dit heerlijke ontbijt-taartje met jou delen! Liefs, Anna van Neerven (plant based foodie) Heb je vragen over mijn recepten? Of andere vragen? Laat een berichtje voor me achter. P.S. Voor food/health inspiratie en verhalen kan je me natuurlijk ook volgen op mijn Instagram account: lovebeinginshape.

 
Anna's Blueberry Surprise Breakfast
 

RECEPT: Blueberry Surprise Breakfast Dit heb je nodig:

  • 50 gram havermout

  • lijnzaad ei: 2 el lijnzaad mengen met 4 el water, 5 minuten laten staan

  • 1/2 hele rijpe geprakte banaan

  • 2 el kokosyoghurt (ik gebruik die van Abbot Kinney's, want deze is suikervrij. Je kan ook kiezen voor andere plantaardige yoghurt)

  • 100 gram bevroren blauwe bessen

Lijnzaad ei/ Flax egg

Eet jij net zoals ik plantaardig dan staan eieren niet op het menu. Maar hoe zit het nou als je dingen wil bakken of heerlijke pancakes wil maken?

Veel vegan foodies maken hiervoor een lijnzaad ei, beter bekent als flax egg. Lijnzaad kan je ideaal gebruiken als bindmiddel voor baksels. Het is de bedoeling dat je lijnzaad maalt in je blender of keukenmachine tot lijnzaadmeel.

Meng 1 el lijnzaadmeel met 2 el water. Laat dit 5 minuten staan en je zal zien dat het mengsel zich bindt. Dit kan je gebruiken in het beslag van je baksels! Zo maak je het:

Lijnzaad ei/ Flax egg

Eet jij net zoals ik plantaardig dan staan eieren niet op het menu. Maar hoe zit het nou als je dingen wil bakken of heerlijke pancakes wil maken?

Veel vegan foodies maken hiervoor een lijnzaad ei, beter bekent als flax egg. Lijnzaad kan je ideaal gebruiken als bindmiddel voor baksels. Het is de bedoeling dat je lijnzaad maalt in je blender of keukenmachine tot lijnzaadmeel.

Meng 1 el lijnzaadmeel met 2 el water. Laat dit 5 minuten staan en je zal zien dat het mengsel zich bindt. Dit kan je gebruiken in het beslag van je baksels!

Verwarm de oven op 175 graden. Klopt de lijnzaadei samen met de kokosyoghurt in een kommetje. Meng de geprakte banaan en havermout erdoorheen. Vet een ovenschaaltje of een bakblik in met kokosolie. Giet het mengsel erin en verspreidt de bevroren blauwe bessen over het mengsel. Bak deze verrassing in 30 minuten in de oven en geniet van dit ontbijtje!

TIP: Ik maak vaak meer dan het dubbele, dan kan je ook doordeweeks genieten van dit ontbijtje!

UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page