top of page

ANNA’S QUINOA TABOULEH

Ben jij bekend met tabouleh? Dit gerecht komt oorspronkelijk uit het Midden-Oosten en wordt traditioneel bereid met bulgur. Helaas kan mijn lichaam niet goed tegen gluten en ga ik voor een tabouleh variant met quinoa. Mijn inspiratie voor dit gerecht komt van Ella Woodward. WAAROM QUINOA? ✔️Quinoa bestaat al meer dan 7000 jaar! ✔️Quinoa bevat een hoog vezelgehalte dit heeft weer een voordeel voor je spijsvertering. ✔️Eet je net zoals ik plant-based? Dan heb je geluk want in quinoa zitten namelijk veel eiwitten (14 - 18g eiwit per 100 g) en weinig vet. ✔️Quinoa zit boordevol mineralen als ijzer, calcium, koper, kalium, mangaan en magnesium. ✔️Quinoa is glutenvrij, heb je een glutenallergie of kan je gluten niet goed verdragen, kies dan voor quinoa. ✔️Quinoa heeft een lage glycemische index, wat ervoor zorgt dat je jouw bloedsuikerspiegel beter onder controle houdt. ✔️Er bestaan verschillende quinoa soorten, als witte, zwarte & rode quinoa. En zo kan ik wel 1000 redenen benoemen om je granen ook eens af te wisselen met quinoa! Sinds kort zijn wij in Nederland ook een quinoa plantage rijker: Lolo Quinoa Je spreekt het uit als KIEN-wah! BENIEUWD NAAR DIT RECEPT? Meld je dan aan voor de Slim & Shape Yoga Member Update (onderaan de website of via het pop-up scherm). Je krijgt dan dit en mijn andere recepten wekelijks in je mailbox! Enjoy your day, Liefs, Anna van Neerven (plant based foodie)

Anna's Quinoa Tabouleh

UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page