top of page

HAPPY ACAI BOWL

…en 5 redenen waarom je acai zou willen eten

Zoals de meeste van jullie weten begin ik elke ochtend met een groene smoothie. Dan heb ik in ieder geval s’ochtends al veel vitamines binnen gekregen uit verse rauwe groene bladgroenten.

Over het algemeen wordt er gezegd dat je na een groene smoothie genoeg vezels binnenkrijgt, hierdoor duurt het even voordat je weer trek krijgt. Alleen ik heb weleens dat ik nog verlang naar eten vóór de middag. Vaak ga ik dan voor een klein kommetje havermout, homemade bananenbrood of mijn favo: de acai bowl!

Acai? Yes, acai is een blauwe blauwe/donkerpaarse vrucht afkomstig uit de Amazone. Deze besjes worden gekweekt in Zuid Amerikaanse regenwouden en worden op zeer vruchtbare grond verbouwd. Acai is niet alleen lekker maar ook nog eens heel gezond.

5 REDENEN WAAROM JE ACAI ZOU WILLEN ETEN: ♥ Acai helpt darmklachten voorkomen: Acai heeft een krachtige ontgiftingseigenschappen. Zo helpt dit besje je lichaam te detoxen en bevat het schimmels en ontstekingsremmende stoffen. ♥ Acai is gezond voor het hart door het antioxidant anthocyanen. Deze stof verlaagt mogelijk het cholesterolgehalte in het bloed. ♥ Acai geeft je extra energie: Door acai te eten of te drinken kan je jouw lichaam een extra energieboost geven. ♥ Acai is de natuurlijke anti-aging: Acai bevat verschillende vormen van plantaardige fytochemicaliën. Deze stoffen in de acai kunnen bijdragen aan het vertragen van het verouderingsproces. ♥ De Acai bes is gezond voor de huid: Het schijnt dat je door het eten van Acai je huid een gezonde gloed krijgt. Brazilianen eten Acai bessen om eczeem te behandelen.

BENIEUWD NAAR DIT ACAI-RECEPT? Meld je dan aan voor de Slim & Shape Yoga Member Update onderaan deze pagina of via het pop-up scherm. Je krijgt dan dit en mijn andere recepten wekelijks in je mailbox!

Enjoy your day, Liefs, Anna van Neerven​ (plant based foodie)

Anna's Acai bowl

UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page