top of page

ELKE DAG BACKBEND-DAG!

Aan de slag met je metabolisme

Hoe ouder je wordt des te trager je metabolisme (stofwisseling) gaat werken. Daarom worden veel mensen zwaarder naarmate ze ouder worden. Ook is het zo dat de een nu eenmaal een sneller werkend metabolisme kan hebben dan de ander.

Om slank en in shape te blijven is het belangrijk om je stofwisseling zo goed mogelijk voor je te laten werken.

STOFWISSELINGSOEFENING: Ik leer mezelf een nieuwe gewoonte aan. Elke dag doe ik iets wat stimulerend werkt voor mijn stofwisseling.

LIJST VAN DINGEN DIE IK KAN DOEN OM MIJN STOFWISSELING TE VERSNELLEN: ♥ 's Ochtends een actieve yogavorm doen of een andere sport. Mijn metabolisme heeft dan direct een boost gekregen voor de rest van de dag. ♥ Elke dag een aantal achteroverbuigingen. Ik bouw het op en buig steeds dieper achterover. Ik zorg dat ik NIET vanuit de onderrug buig, maar juist vanuit het middelste gedeelte van mijn rug. Natuurlijk doe ik daarna ook vooroverbuigingen om de rug weer te neutraliseren. ♥ Zoveel mogelijk volledige in en uit ademhalingen gedurende de gehele dag. Elke uitadem bevat een beetje koolstofdioxide (geoxideerd vet). De inadem (zuurstof) zorgt ervoor dat het oxidatieproces op de vetcellen kan plaatsvinden. ♥ Meer groene thee drinken ♥ Eten van onbewerkte noten. Elke dag een handje. Het lichaam heeft relatief veel energie nodig voor de verwerking hiervan, daardoor heeft het een gunstig effect op m'n gewicht. Meer energieverbruik zorgt ervoor dat het afvalproces opgang wordt gebracht. ♥ Ik ga meer water drinken (jep, water is ook een boost voor de stofwisseling) ♥ Ik ga meer mijn spieren trainen. Tijdens het trainen van mijn spieren verbruik ik veel energie.

Weet je zelf nog meer goede en leuke manieren om de stofwisseling te versnellen? Zet ze hieronder in de reacties.

Ga naar de bijbehorende INSIGHT

Wil je voortaan de Slim & Shape Yoga HOME PRACTICE in je mailbox ontvangen? Abonneer je dan op de Weekly Member Update onderaan de website of via de pop up in je scherm.

Slim & Shape Yoga: HOME PRACTICE

UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page