top of page

ROMIGE POMPOEN KOKOSSOEP

Pompoen is de groente van dit seizoen! Je kunt met pompoen heerlijk variëren. Zo heb ik laatst pompoenbrood gemaakt en een pompoensmoothie. De recepten hiervan zal ik binnenkort delen in de Slim & Shape Member Update. Met kouder weer verlangen we vaak naar eten die ons lichaam verwarmd. Met pompoen op voorraad heb ik een hele makkelijke en snelle pompoensoep kunnen maken. De kokosmelk in deze soep maakt de soep lekker romig en maakt de smaak compleet. Benieuwd naar deze makkelijke herfst feel good soep? Zie hieronder het recept! Liefs, Anna van Neerven (plant based foodie)

 
Anna's Romige Pompoen Kokossoep
 

RECEPT: ANNA'S ROMIGE POMPOENSOEP KOKOSSOEP Wat heb je nodig? (voor 2 personen)

  • 1/2 flespompoen gesneden in stukjes zonder schil

  • 300 ml water

  • 1/2 groentebouillon blokje

  • 150 ml kokosmelk

Optioneel Eet er de gezonde voedzame stay-in-shape raw crackers van Anoukbij. Heerlijke combinatie!

Zo maak je het!

Doe het water met de groentebouillon en pompoenstukjes in een pan. Laat de pompoenstukjes koken totdat deze zacht worden. Als de pompoenstukjes eenmaal zacht zijn giet je de inhoud van de pan (inclusief het water) in een blender. Blend, en schenk vervolgens de kokosmelk erbij. Mix de soep nogmaals en je zal zien dat deze lekker romig wordt.

Je kan er naar smaak nog kruiden aan toevoegen. Ik eet deze soep dolgraag met de rauwe crackers van Anouk!

Heb je vragen over mijn recepten? Of andere vragen? Stuur me dan een mail: annavanneerven@gmail.com. Of laat een berichtje voor me achter via onze Slim & Shape Yoga facebook. P.S. Voor food/health inspiratie en verhalen kan je me natuurlijk ook volgen op mijn Instagram account lovebeinginshape.

UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page