top of page

Ik ontspan zelf mijn overwerkte zenuwstelsel!

Ik weet dat ik zelf voor een deel de touwtjes in handen heb als het gaat om een gestrest zenuwstelsel. Ik heb verschillende effectieve oefeningen die ik hiervoor toepas de aankomende dagen:

  • Ik lach! Het hoeft geen schaterlach te zijn. Glimlachen heeft ook al effect! Hierdoor wordt er een seintje aan mijn zenuwstelsel gegeven dat alles ok is.

  • Ik adem gedurende de dag dieper in en langer uit. Ik probeer zo rustig en volledig mogelijk naar de buik toe te ademen. Hierdoor ontspant mijn zenuwstelsel. Het sympathisch zenuwstelsel (vlucht- en vechtmodus) wordt hierdoor uitgeschakeld. Het parasympathisch zenuwstelsel (ontspan- en oplaadmodus) wordt ingeschakeld.

  • Ik beoefen yoga. Door het rekken en strekken van mijn lichaam in combinatie met een diepe rustige ademhaling wordt mijn parasympathisch zenuwstelsel geactiveerd.

  • Ik draag de geur lavendel bij me. Dit kan bijvoorbeeld in de vorm van een essential oil zijn, waarvan ik een paar drupjes in mijn bodybutter heb verwerkt. Of een los katoenen zakdoekje met een paar drupjes pure essential oil erop. Ander essential oils die mijn zenuwstel laten ontspannen zijn: bergamot, bloedsinaasappel, grapefruit, ylang ylang, patchouli en kamille. Geuren hebben een zeer krachtige werking op ons brein en daarmee ook op ons autonome zenuwstelsel.

  • Ik voer elke dag even de buikmassage uit met de Slim & Shape Yoga bal. De bal-buikmassage zorgt ervoor dat de zenuwen die in de buik zitten gaan ontspannen. Het buikgebied is een gebied waar doorgaans veel spanningen worden vastgehouden.

Lees ook de bijbehorende INSIGHT.

Slim & Shape Yoga: HOME PRACTICE


UITGELICHTE BERICHTEN
RECENTE BERICHTEN
ARCHIEF
VOLG ONS
  • Facebook - Black Circle
bottom of page